İçeriğe Atla

MSSP Üyeleri Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu'nu(MAKFED) Oluşturmak İçin Bir Araya Geldi

Makine İhracatçıları Birliği, Makine Sanayii Sektör Platformu Üyeleri ile bir araya gelerek Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu (MAKFED) oluşturulması yolunda önemli bir adım attı.

Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulunun yanısıra, 14 dernekten 29 üst düzey temsilcinin katıldığı toplantı 22 Şubat 2014 tarihinde Çınar Otel’de 50’yi aşkın kişi ile yapıldı.

Toplantı Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan DALGAKIRAN’ın açılış konuşması ile başladı ve Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Makine Sanayii Sektör Platformu İcra Kurulu Başkanı Kutlu KARAVELİOĞLU’nun sunumu ile devam etti. Toplantıda aynı zamanda Makine İhracatçıları Birliği Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat GÜRLESEL, Dünya ve Türkiye ekonomisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Öğle yemeğinin ardından toplantıda, dernek temsilcileri sorunlarını ve fuarlarla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Toplantıya katılan 14 dernek temsilcisi de Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu Kuruluş Protokolü’nü imzalayarak, federasyonun kurucu üyeleri arasında yer almayı taahhüt etti. Böylece makine sektörünü tek bir çatı altında temsil edecek bir üst kuruluş olan MAKFED’in kurulması yolunda  önemli bir adım atılmış oldu. Eylül ayında yapılması planlanan Genel Kurul toplantısı ile de MAKFED’in hayata geçmesi beklenmektedir.

© 2024 Makine Sanayii Sektörü Platformu