II.Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı” İçin Sanayiciler, Girişimciler, Akademisyenler ve Öğrenciler Bir Arada

Makine İhracatçıları Birliği organizasyonunda geçen yıl ilki düzenlenen ve Makine ve Aksamları sektöründe ilk defa Türkiye genelinde gerçekleştrilen geniş kapsamlı bir Ar-Ge proje pazarı etkinliğinin bu yıl ikincisi düzenlenecektir. 26 Ekim 2013 tarihinde WOW İstanbul Otel ve Kongre Merkezi’nde TÜBİTAK-TEYDEB ve TİM’in desteği ile gerçekleştirildi.

Sanayici, Girşimci, Akademisyen ve Öğrencilere ait projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile biraraya getirilmesi sağlanarak hayata geçirilmesi amaçlanan etkinliğe geçen yıl 181 olan proje başvururken bu sayı bu yıl 303 oldu.

Etkinlik Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirmesi yapılan, Sanayici, Girşimci, Akademisyen ve Öğrenci kategorilerindeki  toplam 303 projenin yer aldığı Projeler Kitabı ziyaretçilerce büyük ilgi gördü.

Bağımsız üyelerden oluşan “Ödül Seçici Kurulu”nca yapılan değerlendirme sonrasında “Makinelerde Tasarım ve İmalat Teknolojileri” temasında “Sanayici, Girişimci, Akademisyen ve Öğrenci” kategorilerinin her birinden başarılı bulunan ilk dört proje nakden ödüllendirildi. Ayrıca bu yıl özel tema olarak belirlenen “Makinelerde Enerji Verimliliği” ödülü de sahibini buldu. 

“II.Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinde ödüller sahiplerini buldu.

Akademisyen kategorisinde Birinciliğe Yrd.Doç.Dr. Hilmi Kuşçu ve Hayrettin Toylan’ın “Makine Görmesi İle Gerçek Zamanlı Çalışan Elma Sınıflandırma Makinesi Tasarım ve Geliştirilmesi projesi, İkinciliğe, Yrd.Doç.Dr.Ertuğrul Çetinsoy’un “Patlayıcı İmha Robotu” projesi, Üçüncülüğe Prof.Dr.Osman Babaarslan ve Recep Yılmaz’ın “Endüstriyel Kaplama ve Laminasyon Makinesinin Geliştirilmesi ve Bu Alanda Teknolojik Dışa Bağımlılığın Azaltılması” projesi, Teşvik       ödülüne de Arş. Gör. Lütfi Mutlu’nun “Beyin Dalgası Kontrollü Akıllı Engelli Aracı” projesi layık görüldü.

Girişimci kategorisinde ise Birinciliğe Bener Karadeniz’in “Hızlı Kalıp Değiştirme Sistemleri” projesi Birinci olurken, İkinciliği Mustafa Güleç’in “Eksantrik Planlı Redüktör” projesi, Üçüncülüğü İsmail Berber’in “3 Ton Taşıma Kapasiteli Elektrikli Yerli Araç” projesi, Teşvik ödülünü de Sancar Aligil’in “Tork Elektrikli Araba” projesi aldı.

Bir diğer kategori olan Sanayicikategorisinde ise, “3 Boyutlu Parçaların Kesimi İçin Yüksek Performanslı Lazer Kesme Kafası Geliştirilmesi” isimli projesi ile Coşkunöz Metal Form Endüstri A.Ş.birincilik, Mimsan Grup “Elektrostatik Filtre” projesi ile ikincilik, Yükseliş Makina San. ve Tic. A.Ş. “Öğütücü Silindirleri Açılı Konumlandırma Düzeneği ve Eksantrik Burçlu Moment Kolu Yataklama Paketi” projesi ile üçüncülük, Has Group Makine Endüstri A.Ş ise ”Sekiz Kamaralı Tek Brülörlü Ramöz Makinesi” projesi ile Teşvik ödüllerinin sahibi oldular.

Etkinliğe bu yıl eklenen Öğrenci kategorisinde ise, Hacer Berber “Engellileri İş Hayatına Katma Amaçlı Hibrit Binilebilir Sokak Temizleme Robotu Prototipi” isimli projesi ile birinci olurken, ikiniciliği, Hasan Özbey ve Ozan Aybars’ın ortak projesi olan “Dış İskelet Sistemi” aldı. Adem Duygu’nun “Urungu” adlı projesi üçüncü olurken, Mithat Gökhan Atahan’ın “Engelsiz Ulaşım” projesi bu kategoride teşvik ödülüne layık görüldü.

Etkinliğin özel teması olarak belirlenen “Makinelerde Enerji Verimliliği” ödülü ise “S/t Mermer Kesme Makinalarında Enerji Optimizasyonu” projesi ile katılan Said Mahmut Çınar’ın oldu.

Etkinlik açılışında konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sn. Mehmet Büyükekşi Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışmaları konseptli etkinliklerin önemine değindi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Sn.İsmail Yüksek de konuşmasında Akademisyen-Sanayici işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarından olan Durmazlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hüseyin Durmaz tarafından yapılan sunumda yer alan ve Durmazlar tarafından üretilen ülkemizin ilk yerli tamvayı olan “İpekböceği” büyük ilgi gördü.

2. Makine APP Ödül Listesi

Akademisyen Kategorisi

Sıralama

Proje Sahibi

Proje Adı

Proje Kodu

1.

Hayrettin Toylan, Hilmi Kuşçu

Makine Görmesi İle Gerçek Zamanlı Çalışan Elma Sınıflandırma Makinesi

Tasarım Ve Geliştirilmesi

 

A-105

2.

Ertuğrul Çetinsoy

 

Patlayıcı İmha Robotu

 

  A-106

3.

Osman Babaarslan,

Recep Yılmaz

Endüstriyel Kaplama ve Laminasyon Makinesinin Geliştirilmesi Ve Bu Alanda Teknolojik Dışa Bağımlılığın Azaltılması

 

  A-102

Teşvik

Lütfi Mutlu

Beyin Dalgası Kontrollü Akıllı Engelli Aracı

A-107

 

Girişimci Kategorisi

Sıralama

Proje Sahibi

Proje Adı

Proje Kodu

1.

Bener Karadeniz

Hızlı Kalıp Değiştirme Sistemleri

G-107

2.

Mustafa Güleç

 

Eksantrik Planlı Redüktör

 

G-109

3.

İsmail BERBER

3 Ton Taşıma Kapasiteli Elektrikli Yerli Araç

G-105

 

Teşvik

 

Sancar Aligil

 

Toruk Elektrikli Araba

 

  G-101

 

Sanayici Kategorisi

Sıralama

Proje Sahibi

Proje Adı

Proje Kodu

1.

Coşkunöz Metal Form Endüstri A.Ş.

3 Boyutlu Parçaların Kesimi İçin Yüksek Performanslı Lazer Kesme Kafası Geliştirilmesi

 

  S-102

2.

 

Mimsan A.Ş.

 

Elektrostatik Filtre

 

S-106

3.

 

Yükseliş Makina San. ve Tic. A.Ş.

Öğütücü Silindirleri Açılı Konumlandırma Düzeneği ve Eksantrik Burçlu Moment

Kolu Yataklama Paketi

 

  S-104

Teşvik

Has Group Makine Endüstri A.Ş

Sekiz Kamaralı Tek Brülörlü Ramöz Makinesi

 

  S-108

 

Öğrenci Kategorisi

Sıralama

Proje Sahibi

Proje Adı

Proje Kodu

1.

Hacer Berber

Engellileri İş Hayatına Katma Amaçlı Hibrit Binilebilir Sokak Temizleme Robotu Prototipi

 

O-100

2.

Hasan Özbey,

Ozan Aybars

 

Dış İskelet Sistemi

 

O-102

3.

Adem Duygu

Urungu

O-105

Teşvik

Mithat Gökhan Atahan

Engelsiz Ulaşım

 

O-108

 

Enerji Verimliliği Kategorisi

Sıralama

Proje Sahibi

Proje Adı

Proje Kodu

1.

Said Mahmut Çınar

S/t Mermer Kesme Makinalarında Enerji Optimizasyonu

 

A-117

 

 

« Tüm yazılara dönün

KISACA MSSP

Makine sektöründe yer alan tüm örgütlenmeleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir organizasyondur. Yol arkadaşları ile birlikte Türkiye’de ilk sektörel bir organizasyon olma yolunda ciddi atımlar atmış ve oldukça yol almıştır. Sektörün tüm unsurları ile birlikte yurtdışında temsil edilebilmesini sağlamak en önemli hedefidir. Sektörel dernek, Organize Sanayi Bölgesi, oda gibi kuruluşları makine sektörü ile ilgili tüm haber, etkinlik ve gelişmelerin duyurulduğu ve sektörel dernek ve firma bazında haberleşmelerin %100 güvenli bir ortamda sağlandığı İletişim Portalında bir araya getirmiştir.

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ NEDİR?
Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Türkiye’de makine ihracatçılarının temsil edildiği tek İhracatçı Birliği’dir. 2002 yılında faaliyetlerine başlayan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, makine ihracatçılarını bir çatı altında toplamaktadır ve ihracatın artırılmasını sağlayacak her türlü faaliyeti koordine etmektedir. 9.000 makineihracatçısı Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği’nin üyesidir.

Detaylı Bilgi İçin : www.makinebirlik.com

KATEGORİLER

© 2024 Makine Sanayii Sektörü Platformu